Norwegian lanserar flygningar till Kanada

Norwegian Boeing 737 MAX. (Foto: Norwegian)

Norwegian breddar de nordamerikanska linjer och lanserar nu för första gången en linje mellan Europa och Kanada. Den nya, dagliga linjen kommer att gå mellan Dublin och Hamilton/Toronto från och med slutet av mars nästa år.

Med start 31 mars 2019 börjar Norwegian flyga mellan Irland och Kanada, närmare bestämt mellan Dublin och Hamilton/Toronto. Den nya linjen gör det möjligt även för Skandinaver att resa med Norwegian till Kanada via Irland.

Hamilton ligger i den kanadensiska provinsen Ontario och Kanadas största stad Toronto ligger en knapp timmes bilresa från Hamilton. Till de berömda Niagarafallen kommer man på en timmes bilkörning och det gör man även till den amerikanska staden Buffalo som ligger i delstaten New York.

Rutten mellan Dublin Airport och John C. Munro Hamilton International Airport kommer att trafikeras dagligen med start 31 mars 2019. Det finns goda anslutningsmöjligheter till Dublin från Stockholm, Oslo och Köpenhamn vilket gör den nya linjen till Kanada tillgänglig även för Skandinaver. Sträckan kommer att trafikeras med Boeing 737 MAX.

”Det har gått ett år sedan vi lanserade bolagets första transatlantiska linje med Boeing 737 MAX och vi märker att efterfrågan är stor. Det här är vår allra första linje mellan Europa och Kanada och det är glädjande att kunna erbjuda både nya och befintliga passagerare på båda sidor om Atlanten prisvärda biljetter till god kvalitet i våra nya, bränsleeffektiva och miljöanpassade flygplan”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.