BRA startar flygningar från Kristianstad

BRA ATR 72. (Foto: Jonas Borg)

Sparrow Aviation tillkännagav i förra veckan att man lämnar Kristianstad-Stockholm den 24 juni, och efter det har två flygbolag bestämt sig för att ta upp trafik på linjen, LEAP till Arlanda och nu senast BRA till Bromma.

BRA, som snabbt plockade upp flyglinjer efter konkursade Nextjet, börjar även flyga året runt mellan Kristianstad-Stockholm Bromma från och med den 27 augusti. Detta efter beskedet att Sparrow Aviation lägger ned sin linje Kristianstad-Stockholm Arlanda från 24 juni.

”Vi har en tid misstänkt att Sparrow funderat på att lägga ned linjen mellan Kristianstad och Arlanda. Därför har vi hunnit räkna och värdera möjligheterna med att binda samman Kristianstad med Stockholm och våra övriga orter i landet samt Helsingfors via Bromma”, säger Christian Clemens som är vd för inrikesflygbolaget BRA.

Biljetterna kommer att bli bokningsbara under veckan, men i skrivande stund är det oklart vilken flygplanstyp som BRA ska använda på linjen och hur många avgångar som flygbolaget ska flyga.

Att BRA nu också ska börja flyga från Kristianstad gör att det blir två flygbolag på trafiken till Stockholm från Kristianstad Österlen Airport. Det nystartade flygbolaget LEAP kommer nämligen också att flyga Kristianstad-Stockholm, men då till Arlanda. Frågan är dock hur två flygbolag ska kunna överleva på linjen är inte ens ett har gjort det tidigare.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.