LEAP börjar flyga Kristianstad-Stockholm

Bildresultat för saab 340
SAAB 340 blir flygplanstypen som ska används på Kristianstad-Stockholm när LEAP tar över flygtrafiken i augusti. (Foto: Wikimedia Commons)

Det nystartade bolaget LEAP kommer att börja trafikera Kristianstad – Stockholm Arlanda. Det säger bolaget efter att Sparrow Aviation tillkännagivit att man lägger ned sin flygverksamhet, som idag endast består av Kristianstad-linjen, från 25 juni. 

LEAP startade sin verksamhet så sent som förra veckan genom att börja flyga Mariehamn – Stockholm Arlanda och på grund av att flygtrafiken upphör på sträckan Kristianstad – Stockholm under nästa vecka så har LEAP beslutat att starta trafik även på den linjen efter sommaren med start 20 augusti.

”Det känns fantastiskt kul att så fort efter vår start förra veckan att kunna utvidga trafikprogrammet ytterligare. Kristianstad har ett stort upptagningsområde i sydöstra delen av Sverige och vi tror att vår ambition att skapa ett smidigt flygresande kan tas emot väl i regionen” säger Magnus Ivarsson, VD.

Flygtrafiken kommer att bestå av minst 28 avgångar i veckan och flygplanstypen kommer att vara en Saab 340 med plats för drygt 30 passagerare skriver LEAP i ett pressmeddelande. Förutom att idag flyga till Mariehamn och från augusti till Kristianstad från Arlanda har LEAP även planer på att börja flyga Karlstad-Stockholm samt Karleby/Jakobstad-Stockholm.

Sparrow Aviation som kommer att flyga Kristianstad-Stockholm fram till 24 juni och därefter lägga ned sin verksamhet säger att nedläggningen beror på att resultaten inte blivit vad man önskat samt att det inte går att bedriva kommersiell flygtrafik till och från Kristianstad på grund av en avtagande passagerarutveckling. Sparrow använder Amapola Flyg som operatör med en Fokker 50 som har plats för 50 passagerare.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.