China Eastern flyger nu från Stockholm

China Eastern Airlines nya flyglinje Stockholm-Shanghai invigs. (Foto: Sören Andersson)

Den internationella flygtrafiken från Stockholm Arlanda Airport fortsätter att öka när flygbolaget China Eastern Airlines nu startar den första direktlinjen mellan Stockholm och Shanghai. Representanter från China Eastern, kinesiska ambassaden i Sverige, Swedavia och dess ägare fanns på plats för att inviga flyglinjen under lördagskvällen.

Med start den 16 juni flyger China Eastern nu den nya direktlinjen mellan Stockholm och Shanghai fyra gånger i veckan med en Airbus A330-200. China Eastern har en av världens yngsta flygplansflottor och är Kinas näst största flygbolag.

Det finns en hög efterfrågan på direkttrafik till och från Kina, både inom näringslivet och bland privatresande och Kina är en viktig handelspartner för Sverige. Under 2017 växte exporten med 27 procent jämfört med 2016 till 58 506 miljoner kronor och importen växte med sju och uppgick till 59 626 miljoner kronor. Med det växande affärsutbytet och handeln mellan Sverige och Kina är behovet stort av ytterligare tillgänglighet och transportmöjlighet mellan länderna.

”Kina är en oerhört viktig exportmarknad för Sverige och i Shanghaiområdet finns många etableringar. Den nya direktlinjen mellan Stockholm Arlanda Airport och Shanghai är därför av stor betydelse för svenskt näringsliv och kommer även att bidra till att göra Sverige och Stockholm mer attraktivt för det växande antalet kinesiska besökare”, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia.

Kina är en viktig marknad för svenska företag, med drygt en tredjedel av etableringarna i Shanghaiområdet. Höghastighetståg ger dessutom god tillgänglighet till en stor del av regionen och till flygplatsen. Shanghai är även ett stort nav för China Eastern, vilket innebär fler valmöjligheter och en ökad tillgänglighet för vidare resa i Asien.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.