Var fly(ge)r gotlänningarna under Almedalsveckan?

visby-644587_1920
Gotland fylls med politiker och fastlänningar under Almedalsveckan, då flyr gotlänningarna och öns största flygbolag BRA har sammanställt var.

När Gotland invaderas av politiker och fastlänningar under första veckan i juli då Almedalsveckan äger rum, då lämnar många öbor ön. Stockholm, Göteborg, Malmö, Ängelholm och Umeå är populärast att åka till visar en sammanställning från BRA.

Från lördag den 30 juni till tisdag 3 juli ligger antalet resor från Gotland till fastlandet på cirka 2 300 personer med BRA, och bara till Stockholm ökar antalet bokningar med 18 procent jämfört med förra året, samma period. Åt andra hållet är däremot antalet resenärer fler då Almedalsveckan äger rum under på Gotland under den första veckan i juli.

BRA, som är det största flygbolaget på Visbys flygplats, har sammanställt var gotlänningarna flyr när deras ö invaderas av politiker och fastlänningar och det är en ganska given etta, två samt tre med Stockholm, Göteborg respektive Malmö på prispallen.

”Vi gotlänningar som varit med ett tag vet att det är lättast att hitta lediga platser till Stockholm eftersom det finns upp till 18 flygavgångar om dagen, men från onsdag blir det svårare då många besökare börjar resa tillbaka till fastlandet igen”, säger Sakarias Ronquist som är försäljningschef för privatresenärer och småföretag hos BRA.

Resorna till Norrköping ökar med sex procent och går i år om Sundsvall, som backar något jämfört med förra året. Övriga destinationer ligger kvar på samma bokningsnivåer som förra året uppger BRA.

Fastlands-topplista, 30 juni till 3 juli, 2018:

  1. Stockholm
  2. Göteborg
  3. Malmö
  4. Ängelholm/Helsingborg
  5. Umeå
  6. Norrköping
  7. Sundsvall
  8. Östersund

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.