Positivt första år för Singapore Airlines i Sverige

Bildresultat för singapore a350-900
Singapore Airlines Airbus A350-900. (Foto: Wikimedia Commons)

I början av sommaren förra året var det premiär för Singapore Airlines i Sverige då man öppnade linjen Stockholm-Moskva-Singapore. Under linjens första år pekar siffrorna i en positiv utveckling och Singapore Airlines förväntningar på linjen har infriats.

Efter att Singapore Airlines och SAS tecknade ett joint venture avtal under 2012 var det ett naturligt steg att Singapore Airlines under förra året öppnade en linje till Stockholm Arlanda till Singapore via Moskva. Sedan tidigare flög Singapore Airlines till Köpenhamn i samarbete med SAS, men trots två skandinaviska linjer är Singapore Airlines nöjda med båda linjerna.

”En av våra grundstenar är ett välutbyggt linjenätverk och Stockholmsrutten blev ett naturligt steg att ta efter bland annat fler års strategiskt samarbete med SAS och en stigande efterfrågan. Siffrorna i Sverige följer samma positiva trend som globalt,” säger Singapore Airlines General Manager Nordics, Erwin Widjaja.

Singapore Airlines linje till Stockholm har gynnat resenärerna då Sydostasien, Australien och Nya Zeeland blivit mer lättillgängligt för de svenska resenärerna då det nu räcker med ett byte i Singapore för att nå dessa destinationer. De mest bokade destinationerna med Singapore Airlines från Stockholm är förutom Singapore, Bali, Sydney samt Brisbane.

Singapore Airlines flyger idag fem gånger i veckan på Stockholm Arlanda-Moskva-Singapore med en Airbus A350-900. Avgångstid för SQ 361 från Stockholm är klockan 10.30 på måndagar, tisdagar, torsdagar, fredagar samt lördagar, med ankomst i Singapore klockan 06.20 dagen efter. Från Singapore avgår SQ 362 klockan 00.20 på samma dagar som SQ 361 från Stockholm, med ankomst till Sverige klockan 08.20.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.