100 000 fler resenärer för SAS i maj

 

31659446490_13209d216a_b
SAS Airbus A320neo. (Foto: Stein Olsen)

En positiv utveckling av Europalinjerna bidrog till att 2,8 miljoner resenärer flög med SAS under maj månad. Det är en ökning med nästan fyra procent jämfört med samma period förra året och anledningen bakom det är en fortsatt anpassning av utbudet efter resenärernas behov.

Fler väljer att flyga med SAS och i maj valde totalt 2,8 miljoner resenärer att resa med SAS, en ökning med nästan fyra procent jämfört med föregående år. I faktiska passagerarantal motsvarar det 100 000 fler resenärer i maj år 2018 än samma period förra året. Utvecklingen var positiv på de flesta av SAS marknader, med en speciellt positiv utveckling på Europalinjerna.

”Under maj lanserade vi som det första flygbolaget i Norden ett höghastighets- WiFi på kort-och medeldistansflygningar i Skandinavien och Europa, vilket nu finns installerat på cirka 30 av våra flygplan. Responsen från våra kunder har varit mycket positiv. Vi ser nu fram emot att successivt kunna erbjuda denna uppskattade tjänst till fler kunder under sommaren och hösten”, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Under maj hade SAS passagerartrafik en positiv utveckling på de flesta marknaderna. Maj präglas både av mycket affärstrafik och av ökat fritidsresande, framförallt i samband med långhelger. Genom att SAS anpassar utbudet av linjer och destinationer efter kundernas förändrade resmönster, valde fler att resa med SAS på både affärs-och fritidslinjer inom Europa och Skandinavien.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.