SAS flyttar Hong Kong-linje från Sverige

Bildresultat för sas a330
SAS Airbus A330-300. (Foto: Wikimedia Commons)

I oktober öppnar SAS en ny flyglinje från Köpenhamn till Hong Kong och det innebär samtidigt att rutten som nu flygs från Stockholm Arlanda, till Hong Kong flyttas till Köpenhamn och Kastrup från och med vinterprogrammet 2018.

SAS har sedan starten för tre år sedan upplevt utmaningar på Stockholm-Hong Kong-rutten när det gäller lönsamheten. Men tack vare en ny slottid kommer SAS nu att kunna erbjuda en mer attraktiv tidtabell med efterfrågade nattflygningar till och från Hong Kong. För att kunna utnyttja den nya slottiden och erbjuda ett nattflyg till Skandinavien från Hong Kong behöver rutten av operationella skäl flygas från Köpenhamn från 28 oktober istället för Stockholm.

”Vi ser fram emot att kunna erbjuda våra kunder en bättre tidtabell med nattflygningar till och från Kastrup. Självklart är det tråkigt att vi flyttar från Stockholm, men Köpenhamn erbjuder i det här fallet bättre långsiktiga förutsättningar för att vi ska kunna erbjuda en attraktiv kundupplevelse”, säger Karl Sandlund, EVP Commercial, SAS.

SAS kommer att flyga från Köpenhamn till Hong Kong fem dagar i veckan med goda anslutningsmöjligheter från Stockholm, resten av Skandinavien och hela norra Europa. Möjligheten att flyga från Köpenhamn ger bra långsiktiga marknadsförutsättningar med ett stort upptagningsområde och operationella fördelar.

”SAS har en stark närvaro på alla stora skandinaviska flygplatser. För oss är det viktigt att se över alla våra linjer kontinuerligt för att kunna maximera effekterna för både passagerare och vår lönsamhet”, säger Karl Sandlund, SAS.

SAS väljer alltså att flytta Hong Kong-linjen till Köpenhamn trots att där finns konkurrens i form av det Hong Kong-baserade flygbolaget Cathay Pacific som flyger Köpenhamn-Hong Kong tre gånger i veckan under sommartidtabellen. Från Stockholm är det bara SAS som flyger till Hong Kong, vilket innebär att Arlanda tappar förbindelsen till den asiatiska staden från 28 oktober.

Från och med 28 oktober 2018 gäller följande tidtabell:

  • Flight SK965 avgår från CPH 20:55 och ankommer Hong Kong 14:45 dagen efter, lokal tid. Avgång alla dagar utom måndag och tisdag.
  • Flight SK966 avgår från HKG 01:20 lokal tid och ankommer CPH 06:20 samma dag. Avgång alla dagar utom onsdag och torsdag.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.