BRA: Rekordmånga flyg till Almedalen i år

BRA ATR 72-600 på Visby flygplats. (Foto: BRA)

Inrikesflygbolaget BRA har till årets Almedalsvecka, 1 till 8 juli, totalt 348 flygavgångar från hela Sverige, vilket är rekord i antal flygningar till Gotland under en politikervecka. Flera av flygen är redan fullbokade och bokningstakten tilltar nu varje dag.

Störst ökning av antalet bokningar till Gotland under politikerveckan, även om volymerna är små, ser BRA från Norrköping där antalet bokningar gått upp med 32 procent jämfört med förra året.

Antalet bokningar ökar i år även från Umeå med nio procent, från Stockholm med fyra procent, från Göteborg med två procent jämfört med förra året. Från övriga orter ligger bokningsläget ungefär i nivå med förra året.

”Vi ser att trycket på bokningar till Gotland under politikerveckan tilltar snabbt. Nu har de flesta sina program och deltagaraktiviteter klara och vet var och när de ska medverka”, säger Jim Hofverberg på flygbolaget BRAs kommunikationsavdelning.

BRA flyger direkt till Visby och Almedalen från Bromma, Malmö, Göteborg, Ängelholm, Norrköping, Sundsvall, Umeå och Östersund med Avro RJ 85/100, ATR 72 samt Fokker 50-flygplan. Fokkrarna flygas av Amapola Flyg.

De allra flesta flygningarna görs med BRAs klimatsmartare propellerflygplan, ATR 72, som förbrukar mindre bränsle och inte flyger på hög höjd och därmed inte orsakar höghöjdsutsläpp av koldioxid.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.