Många vill köpa aktier i Norwegian

Jørgen SyversenIMG_6241
Norwegian Boeing 737-800. (Foto: Jørgen Syversen)

Norwegian har i ett börsmeddelande bekräftat att man tagit emot ”åtskilliga” förfrågningar om aktieköp samt drifts- och finansiella samarbeten efter att IAG köpte drygt fyra procent av aktierna i april. 

Norwegian har under de senaste månaderna varit i hetluften på aktiemarknaden. Det hela började med att International Airlines Group, IAG, som bland annat äger British Airways, i april köpte 4,61 procent av aktierna i Norwegian med planer på att lägga ett bud på samtliga aktier.

Detta tillsammans med att Norwegian redovisade ett dåligt första kvartal i år med ett driftsunderskott på 2,2 miljarder norska kronor har gjort att handeln med flygbolagets aktier stigit rejält med en stor kursändring som följd. Efter IAGs köp på drygt fyra procent av aktierna i Norwegian har andra hakat på och kontaktat flygbolaget angående planer på att köpa in sig i flygbolaget.

”Sedan den 12 april 2018 har bolaget mottagit förfrågningar från många parter, som har uttryckt preliminära intressen i aktieköp, sammangåenden och drifts- samt finansiella samarbeten”, skriver Norwegian i ett börsmeddelande rapporterar check-in.dk.

I och med detta spekulerar danska check-in.dk i att det nu inte är frågan om Norwegians grundare, VD och delägare Björn Kojs ska sälja sina aktier i Norwegian Air Shuttle utan snarare till vilket pris han kommer att sälja.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.