Närmare 3,5 miljoner passagerare flög med Norwegian i maj

Bildresultat för norwegian aircraft
Norwegian Boeing 737-800. (Foto: Norwegian Air Shuttle)

Under maj valde närmare 3,5 miljoner passagerare att flyga med Norwegian, en ökning med 17 procent jämfört med samma månad förra året. Norwegians trafiksiffror för maj visar också en kapacitetstillväxt på hela 51 procent men samtidigt säger bolaget att tillväxten kommer att avta under hösten och 2019.

Totalt reste 3 421 460 passagerare med Norwegian i maj vilket är 497 863 fler än samma månad 2017. Den totala trafiktillväxten, Revenue Passenger Kilometers, ökade med 51 procent och det gjorde även kapacitetstillväxten. Kabinfaktorn var oförändrad på 86,5 procent.

”Vi har haft en betydande kapacitetstillväxt jämfört med samma månad föregående år och på långdistans har tillväxten varit störst utanför Norden. Trots stor kapacitetsökning fyller vi planen bra vilket betyder att låga priser, nya och mer bekväma flygplan och ett stort linjeutbud attraherar många nya resenärer”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian genomförde 99,2 procent av de planlagda flygningarna i maj. Punktligheten var på 77,3 procent och påverkades bland annat av en flygledarstrejk i Frankrike.

Norwegian fortsätter att förnya flygplansflottan under 2018. I maj levererades en fabriksny Boeing 787-9 Dreamliner och en 737 MAX 8. Totalt i år får Norwegian leverans av 11 Boeing 787-9 Dreamliner, 12 Boeing 737 MAX 8 och två Boeing 737-800.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.