Primera stoppar långlinjer från Storbritannien

Primera Air A321neo
Primera Airs första Airbus A321neo. (Foto: Airbus)

Försenade leveranser av flygplan från Airbus. Det säger Primera Air är anledningen till att man nu tvingas lägga ned två långlinjer från Birmingham.

Det är Airbus försenade leveranser av Airbus A321neo flygplan som får skulden för att Primera Air nu lägger ned två långlinjer från Birmingham. Det är linjen Birmingham-New York som flugits sedan den 18 maj som från den 20 juni läggs ned samt Birmingham-Toronto som läggs ned redan innan trafiken på linjen skulle startats den 21 juni.

Att Primera lägger ned dessa två långlinjer innebär att det inte finns några långdistansflygningar från Primera kvar på Birminghams flygplats och istället ska man fokusera på semesterflygningar till Medelhavet. Dock säger Primeras VD Andri Már Ingólfsson att man kommer återvända med långlinjer till Birmingham under nästa år, troligtvis när fler A321neo-flygplan finns i Primeras flotta.

 

Primera har på grund av de försenade leveranser av A321neo-flygplan som ska flyga alla Primeras långlinjer, tvingats att ta underleverantörer för att kunna flyga de nya långlinjerna. Från Birmingham har en Boeing 757-200 från det amerikanska flygbolaget National Airlines flugit på New York-linjen enligt ett wet-lease avtal.

Primera Air har idag två Airbus A321neo i flottan och ytterligare sex stycken på beställning hos den europeiska flygplanstillverkaren. Det två A321neo-flygplanen flyger idag från London Stansted till Boston, New York/Newark och Toronto. På Primeras långlinje från Paris till New York/Newark hyr man in portugisiska euroAtlantic Airways som flyger linjen med en Boeing 767.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.