Norwegian startar ny långlinje – trots flygskatt

Norwegian Boeing 787 Dreamliner. (Foto: Norwegian)

Nedläggning av två långlinjer men en helt ny. Det är Norwegians senaste linjenyheter från Stockholm som alltså får en ny långlinje trots Norwegians kritik mot flygskatten.

Norwegian lanserar nu direktflyg mellan Stockholm Arlanda och Orlando i Florida, USA. Trots flygskatt och därmed begränsad ökning i Sverige vill Norwegian ändå visa att Sverige och Stockholm Arlanda kan få nya långlinjer skriver flygbolaget i ett pressmeddelande.

”Vi är glada över att kunna lansera direktflyg mellan Stockholm och Orlando samtidigt som vi fortsätter att se utmaningar i Sverige och därför pausar två andra långlinjer. Vi kommer att fortsätta utveckla linjenätet i Sverige men inte alls i den omfattning som vi hade planerat och önskat”, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian.

Norwegian vill bidra till tillgängligheten i Sverige, även om det inte blir i den omfattning som bolaget hade planerat och önskat på grund av flygskatten som infördes den första april i år. Med start 29 oktober kommer den nya långlinjen trafikeras två gånger i veckan med en av bolagets Boeing 787 Dreamliner. Orlando är en av världens mest populära turistdestinationer och lockar med stort utbud av underhållningsparker, golfklubbar och shopping.

Tidtabell

Stockholm Arlanda-Orlando

14.50-20.05 DY 7061 1___5__

Orlando-Stockholm Arlanda

21.05-11.55+1 DY 7062 1___5__

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.