Liverpool ny destination för Widerøe

Wideroe Embraer 190-E2
Widerøe Embraer E190-E2. (Foto: Embraer)

Widerøes internationella expansion fortsätter med Liverpool som ny destination. Det norska flygbolaget ska flyga till den brittiska staden från Bergen med start i augusti.

Sedan Widerøe tog emot sitt första Embraer 190-E2 flygplan har det norska flygbolaget startat ett antal internationella flyglinjer och med det lämnat sin tidigare taktik, att uteslutande flyga turbopropflygplan på norska inrikeslinjer.

Widerøes senaste internationella destination är Liverpool som man kommer att börja flyga till två gånger i veckan den 17 augusti med Embraer 190-E2 som har plats för 114 passagerare. Det blir avgångar på måndagar och fredagar med transfermöjligheter till andra flygplatser i Skandinavien på Bergens flygplats.

”Vi är mycket nöjd med att se att Skandinaviens största regionala flygbolag, Widerøe, valt att börja flyga en ny linje mellan Liverpool John Lennon Airport och Bergen. Den nya linjen med två avgångar i veckan kommer att ge passagerare från norra England en bra möjlighet att besöka Bergen, se på norska fjordar och åka på båtkryssning från den norska staden”, säger John Irving VD på Liverpool John Lennon Airport.

Sedan tidigare flyger Widerøe till Helsingfors på uppdrag av Finnair och de båda flygbolagen har numera ett välutvecklat codeshare samarbete på norska inrikeslinjer som knyts samman med Finnairs linjenät i Bergen, Tromsö och Oslo. Dessutom kommer ett antal utrikesflygningar från Norge att startas i juni samt augusti, bland annat till Göteborg.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.