Kramfors-flyget flyttas fram

Bildresultat för kramfors airport
Höga Kusten Airport. (Foto: Wikimedia Commons)

Den 1 juli var datumet för trafikstart på Hemavan/Tärnaby-Kramfors-Stockholm med Amapola Flyg efter Nextjets konkurs i maj. Men Kramfors får vänta ytterligare då premiären där blir först den 12 augusti medan Hemavan/Tärnaby får direktflyg till Stockholm under sommaren.

Efter Nextjets konkurs är det klart att Amapola Flyg tar över flygningar från Stockholm Arlanda till Vilhelmina, Lycksele, Hemavan/Tärnaby samt Kramfors/Sollefteå. De tre första destinationerna är upphandlade av Trafikverket och där kommer flygtrafiken igång den 1 juli. Men Höga Kusten Airport utanför Kramfors har ingen upphandlad flygtrafik och får vänta med trafikstart till efter den största semesterperioden, 12 augusti.

Fram till 12 augusti kommer Hemavan/Tärnaby att ha direktflyg till Stockholm Arlanda, för att från trafikstarten på Kramfors/Sollefteå flygplats att ha en mellanlandning på vägen till Stockholm. Det innebär att restiden från Hemavan/Tärnaby går från en timme och 45 minuter med direktflyg till två timmar och 30 minuter med ett stopp på Höga Kusten Airport.

Amapola kommer att hyra in det polska flygbolaget Sprint Air som operatör på Hemavan-Kramfors-Stockholm. Sprint Air kommer att flyga med en SAAB 340 som har plats för 34 passagerare. På Amapolas andra upphandlade flyglinje, Vilhelmina-Lycksele-Stockholm Arlanda, kommer danska DAT, Danish Air Transport, att flyga med en ATR 42 från den 1 juli.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.