Ingen Iron Maiden jumbo till Ronneby

Bildresultat för ed force one
Ed Force One stannade hemma och besökte inte Ronneby under Sweden Rock. (Foto: Wikimedia Commons)

Under torsdagskvällen spelade rockbandet Iron Maiden på Sweden Rock-festivalen i Norje i Blekinge. Till en början fanns det planer på att Iron Maidens specialmålade jumbojet med sångaren Bruce Dickinson vid spakarna skulle landa på Ronneby flygplats i samband med detta, men 747:an stannade hemma och Ronneby blev snuvade på att få se flygplatsens största flygplan någonsin start samt landa. 

Det blev ingen Boeing 747 i Iron Maiden-målning på Ronnebys flygplats i samband med rockbandets spelning på Sweden Rock-festivalen. Detta trots att Försvarsmakten godkänt att Iron Maiden fick parkera sitt flygplan på F17 Ronnebys område. Att starta och landa på Kallinge-flygplatsen är inte några problem för en Boeing 747, men på de civila delarna av flygplatsen finns det inte plats för en jumbojet att parkera och därför var Försvarsmaktens godkännande nödvändigt.

Men det behövdes alltså inte några tillstånd. I en tweet från Iron Maiden skriver rockbandet att Ed Force One ,som bandets jumbojet kallas, stannar hemma under Europaspelningarna. Vanligtvis är det bandets sångare, Bruce Dickinson som är pilot på flygningarna bandet gör under sina turnéer med Ed Force One.

Förutom att vara pilot på ett flertal flygplanstyper har Dickinson även flygföretaget Cardiff Aviation som är ett underhålls- och utbildningsföretag som är baserat i Cardiff. Det har bland annat inneburit att Dickinson flugit premiärflygningen för det afrikanska flygbolaget Air Djibouti när han levererade en Boeing 737 till flygbolaget för två år sedan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.