SAS sätter in Boeing 737 på Örnsköldsvik

Bildresultat för sas boeing 737-700
SAS Boeing 737-700. (Foto: Mark Harkin)

Efter Nextjets konkurs blev SAS ensamma på Örnsköldsvik-Stockholm och det innebär att man nu fördubblar kapaciteten genom att sätta in Boeing 737-flygplan på tre avgångar i veckan på linjen.

Innan Nextjets konkurs flög de tillsammans med SAS på linjen Örnsköldsvik-Stockholm Arlanda med CRJ 200 respektive ATR 72-600, flygs av Flybe på uppdrag av SAS. Men när Nextjet gick i konkurs blev SAS ensamma och det har inneburit att ATR-flygplanen, som har plats för 70 passagerare, varit fulla vid ett flertal flygningar.

Det har gjort att SAS från den 2 september sätter in en Boeing 737-700 på tre morgonavgångar, måndag, tisdag samt onsdag från Örnsköldsvik och tre kvällsavgångar från Stockholm Arlanda, på söndagar, måndagar samt tisdagar. Att SAS sätter in en Boeing 737-700 innebär att antalet stolar fördubblas på de flygningarna, då Boeingen tar 141 passagerare jämfört med ATR:ens 70.

Förutom att kapaciteten fördubblas på tre flygningar i veckan minskas även flygtiden med Boeingen. ATR 72-600 flyger idag Örnsköldsvik-Stockholm på en timme och 15 minuter medan Boeingen har en planerad flygtid på en timme. På sikt finns det även planer på att sätta in större Boeing 737-800 och Airbus A320neo på linjen, men under hösten är till en början endast Boeing 737-700 som är planerade att flyga SK 98 och SK 99.

Örnsköldsviks flygplats har sedan SAS återkomst i april till flygplatsen nästan fördubblat antal passagerare i maj jämfört med samma månad förra året och flygplatsen är med det på väg tillbaka till gamla rekordnoteringar säger flygplatschefen Robert Gyllroth till allehanda.

SAS flyger idag fyra gånger varje vardag mellan Örnsköldsvik och Stockholm. På lördagar finns det två avgångar från Örnsköldsvik samt en från Stockholm, och under söndagar flyger man två gånger från Örnsköldsvik och tre gånger från Stockholm Arlanda.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.