Norwegian börjar flyga Stockholm-Tallinn

Norwegian Boeing 737 MAX. (Foto: David Peacock)

Norwegian lanserar en ny direktlinje mellan Stockholm Arlanda och Tallinn. Dessutom utökar bolaget antalet avgångar till en rad populära destinationer under vinterhalvåret, detta trots att det norska flygbolaget tidigare sagt att man ska flytta kapacitet från Sverige på grund av flygskatten. 

Med start 30 oktober 2018 kommer den nya linjen till Tallinn från Stockholm Arlanda att trafikeras tre gånger i veckan, på tisdagar, torsdagar och söndagar, med en Boeing 737-800. Estlands huvudstad är belägen vid Finska viken och den gamla stadsdelen finns med på Unescos världsarvslista.

”Det är glädjande att kunna lansera direktflyg mellan Stockholm och Tallinn samtidigt som vi utökar antalet avgångar till flera attraktiva destinationer kommande vinter. Den nya linjen och det ökade antalet avgångar ger våra resenärer ännu fler valmöjligheter och vi ser fram emot att välkomna resenärer ombord våra nya och bränsleeffektiva flygplan. Med en mer flygvänlig politik hade Sverige kunnat få betydligt större kapacitetsökningar”, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian.

Förutom den nya linjen till Tallinn utökar Norwegian antalet avgångar till populära destinationer under vinterhalvåret från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Från Stockholm utökas avgångarna till Nice, Larnaca, Budapest, Marrakech, Tel Aviv, Krakow, Palma, Malaga, Dubai, London, Riga och Vilnius.

Från Göteborg Landvetter utökas antalet avgångar till London och Malaga. Från Köpenhamn utökas antalet avgångar till Las Palmas, Teneriffa, Alicante, Malaga, Palma, Nice, Krakow, Funchal (Madeira), Tel Aviv, Budapest, Malta och Malaga. Dessutom fortsätter sommarlinjen mellan Köpenhamn och Larnaca även under vinterhalvåret och blir därmed åretruntlinje.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.