Mer Turkish-codeshare för SAS

Bildresultat för turkish airlines
Turkish Airlines Airbus A320. (Foto: Anna Zvereva)

Star Alliance-medlemmarna SAS och Turkish Airlines fördjupar sitt codeshare samarbete i juni genom att det turkiska flygbolaget sätter sin flygkod på fyra SAS-linjer.

Turkish Airlines IATA-kod, TK, kommer från den 15 juni att finnas på ytterligare fyra SAS-linjer efter att de båda flygbolagen valt att fördjupa codeshare samarbetet bolagen emellan. Det är två SAS-linjer från Köpenhamn och två från Stockholm som kommer att ha TK-koden på avgångarna.

Från Köpenhamn är det linjerna till Riga samt Färöarna och från Stockholm Arlanda är det på SAS-flygningar till Riga och Vasa som Turkish Airlines kommer att finnas på. Turkish Airlines blir i och med codeshare på linjen till Färöarna från Köpenhamn endast det andra flygbolaget som får anslutningar till ögruppen i Norska havet. Förutom SAS är det bara färöiska Atlantic Airways som flyger till ögruppens enda flygplats, Vagar.

Codeshare innebär att vanligtvis två eller flera flygbolag avtalar om att ge det andra flygbolaget möjlighet att boka in resenärer på en flygning med det egna flygbolagets IATA-kod. Exempelvis kan Turkish Airlines boka in resenärer på SAS flygningar på Stockholm-Riga med TK-koden trots att flygningen utförs av SAS eller dess underleverantörer och har en SK-kod.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.