Amapola hyr in två flygbolag till Norrlandslinjerna

Bildresultat för sprint air saab 340
Sprint Air SAAB 340. (Foto: Wikimedia Commons)

Amapola Flyg fick förtroende från Trafikverket att ansvara för flygningar på de upphandlade flyglinjerna till Stockholm från Lycksele, Hemavan och Vilhelmina efter Nextjets konkurs. Nu är det klart att Amapola kommer att hyra in två flygbolag som ska sköta flygtrafiken med ATR och SAAB-flygplan.

Trafikverket har efter Nextjets konkurs i maj nödupphandlat tre flyglinjer till Norrland från Stockholm Arlanda. Amapola Flyg blev det flygbolag som vann upphandlingen, men de har inte kapacitet att själva utföra flygningarna till Lycksele, Hemavan, Vilhelmina och Kramfors som dock inte omfattas av upphandlingen men som Amapola valt att flyga till, och därför tar man in två underleverantörer.

Med start den 1 juli kommer polska Sprint Air och danska DAT (Danish Air Transport)  att flyga Amapolas nya flyglinjer, Hemavan-Kramfors-Stockholm respektive Vilhelmina-Lycksele-Stockholm. Sprint Air kommer att trafikera Hemavan och Kramfors med en SAAB 340 medan DAT kommer att flyga till Vilhelmina samt Lycksele med en ATR 42.

Vilhelmina-Lycksele-Stockholm kommer att flygas med två dagliga avgångar på vardagar samt en på söndagar. Hemavan-Kramfors-Stockholm kommer enligt Amapolas bokningssystem att flygas med en daglig avgång förutom på lördagar då inga flygningar är planerade.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.