Ytterligare en ny flyglinje från Skavsta

RYRB738ALTEN
Ryanair Boeing 737-800. (Foto: Wikimedia Commons)

I förra veckan meddelade Ryanair att man öppnar ytterligare en ny flyglinje från Stockholm Skavsta. Denna gången är det Banja Luka i Bosnien Hercegovina som är ny destination från Sveriges femte största flygplats.

Stockholm Skavsta fortsätter att kamma hem nya flyglinjer. Senaste var det Marrakech i Marocko som var ny destination, och nu är det Banja Luka i Bosnien Hercegovina som Ryanair kommer att börja flyga i oktober.

Banja Luka ligger i norra delen av Bosnien Hercegovinas och är landets näst största stad med ca 180 000 invånare. Genom staden flyter floden Vrbas och regionen är känd för sin frodiga grönska både i form av parker och trädkantade gator inne i staden, samt skogarna runtom.

Ryanair kommer att flyga linjen två gånger i veckan, tisdagar och lördagar med start den 30 oktober. Flygplanstyp blir som vanligt när det gäller Ryanair, en Boeing 737-800 som har plats för 189 passagerare.

Flygplatsen utanför Banja Luka har under de senaste åren kämpat med att locka till sig flygbolag. Sedan bosniska BH Airlines gick i konkurs år 2015 har endast Air Serbia trafikerat flygplatsen med tre till fem avgångar i veckan till Belgrad. Men linjen till Stockholm Skavsta är en bosnisk offensiv från Ryanair som även börjar att flyga till Bryssel Charleroi och tyska Memmingen från Banja Luka i slutet på oktober.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.