Nytt flygbolag tar över efter Nextjet

Bildresultat för dat atr 42
DAT ATR 42 som kommer att flyga mellan Mariehamn och Stockholm på uppdrag av Air Leap. (Foto: Wikimedia Commons)

Den norska koncernen Olsen gruppen AS har startat ett flygbolag som kommer att fokusera på den skandinaviska marknaden och det genom att köpa konkursade Nextjet. Flygbolaget har fått namnet, Air Leap, och kommer att ta över två Nextjet-linjer samt att flyga till Visby under Almedalsveckan.

Det nya flygbolaget som träder in på den skandinaviska flygmarknaden heter Air Leap och har sitt säte i Stockholm. Flygbolaget bildades efter att den norska fiskekoncernen Olsen gruppen AS köpte upp konkursade Nextjet, och trafikstart blir redan 11 juni uppger ch-aviation.

Air Leap kommer att börja flyga mellan Mariehamn/Åland och Stockholm Arlanda med 22 flygningar per vecka den 11 juni. Trafiken är upphandlad av Ålands Landskapsregering och Air Leap har fått förtroende att trafikera linjen till den sista februari 2020. Flygplanstypen som på sikt kommer att användas är en Saab 340, en välrenommerad plattform som passar trafiken väldig bra både vad gäller kapacitet med sina 33 platser, och restid och genom sin bränsleeffektivitet skriver Air Leap i ett pressmeddelande. Inledningsvis kommer linjen att trafikeras med en ATR42 från danska DAT.

På den lite längre horisonten är fler linjer under planering skriver bolaget i ett pressmeddelande och under augusti avser Air Leap att börja trafikera linjen mellan Karlstad och Stockholm Arlanda och under juli månad mellan finska Jakobstad/Karleby och Stockholm Arlanda. Det är dock inte klart i vilken omfattning och vilket datum som linjerna ska börja flygas.

Men Air Leaps planer slutar inte där. Under vecka 27, då Almedalsveckan pågår i Visby på Gotland, kommer Air Leap att trafikera Visby från Stockholm Arlanda. Linjen Visby – Stockholm Arlanda kommer att trafikeras under totalt 8 dagar med start den 1 juli.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.