Flygdag på Emmaboda flygbana på lördag

Bildresultat för jas 39 gripen
JAS 39 Gripen. (Foto: Wikimedia Commons)

Det är Blekinge Flygklubb, Safirklubben Qvintus och Svenska Saabklubbens Blekinge-sektion som i samarbete med tidningen Nostalgia bjuder in till detta högtflygande event den 2 juni som enligt arrangören är södra Sveriges bästa flyguppvisning.

Lördagen den 2 juni genomförs Flygdagen på Emmaboda flygbana med södra Sveriges bästa flyguppvisning.

”Vi genomför eventet för fjärde året. De första två åren var det bara Saab-bilar som ställde ut och förra året plockade vi in flyget”, berättar Fredrik Bjerngren, marknadschef på Albinsson & Sjöberg som är förlaget bakom Nostaliga.

Just blandningen av utställande bilar på marken, flygplan i luften, matvagnar på området, hoppborgar för barnen gör att Flygdagen erbjuder något för alla, gammal som ung skriver arrangören i ett pressmeddelande.

”Det blir en otroligt bra flyguppvisning med Boeing Stearman, Christen Eagle II, SK 16 och Jas 39 Gripen för att nämna några av planen som kommer att visas upp”, säger Jan-Otto Kleremark, projektledare för Flygdagen.

Läs mer om flygdagen här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.