Sökandet efter MH370 avslutas

Boeing 777-200ER Malaysia AL (MAS) 9M-MRO - MSN 28420 404 (9272090094).jpg
Malaysia Airlines Boeing 777-200 9M-MRO flög som MH370 när flygplanet försvann för fyra år sedan. (Foto: Wikimedia Commons)

Sökandet efter Malaysia Airlines MH370 har nu avslutats efter att flygplanet försvann för fyra år sedan. 239 personer befann sig ombord på den Boeing 777 som flög som MH370 den 8 mars 2014 och det är fortfarande oklart vad som hänt med flygplanet.

Det är ett av flygvärldens största mysterium. Malaysia Airlines flygning MH370 flög vanligtvis mellan Kuala Lumpur och Peking, men när flygningen skulle genomföras den 8 mars 2014 försvann flygplanet, en Boeing 777-200, över det Sydkinesiska havet.

Sedan dess har en massiv sökinsats pågått med det enda resultatet att tre vrakdelar flutit iland vid Afrikas kust och öar. Därför har nu ett amerikanskt företag som övertog sökandet efter MH370 efter Kina, Malaysia och Australien nu bestämt sig för att kasta in handduken och avsluta sökandet efter flygplanet med registreringen 9M-MRO.

Vad som har hänt med flygplanet och de 239 personerna ombord är oklart. MH370 försvann från flygledarnas radar över det Sydkinesiska havet och tros därefter ha gjort en u-sväng för att flyga över Malaysia igen. Australien som har skött det officiella sökandet säger i sin slutrapport att man kunnat se att kursändringen av flygplanet gjorts manuellt.

Det finns över 100 teorier om vad som hänt, men efter fyra års massivt sökande finns det fortfarande inget svar på vad som hände och var flygplanet finns idag, och så kommer det troligtvis att förbli. I alla fall ett lång tid framöver.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.