USA-flygningar stoppas på grund av flygskatten

Norwegian_Air_Shuttle_B737_LN-NGH_(8906326396)
Norwegian Boeing 737-800. (Foto: RHL Images)

Norwegian lägger ned Stockholm-Las Vegas och väljer att ta uppehåll på Stockholm-Oakland samt en inrikeslinje som riskerar att läggas ned. Det är resultatet av flygskatten som introducerades i april. Dessutom kommer det norska flygbolaget att flytta kapacitet från Sverige till Norge och Danmark.

Norwegian har flugit till Las Vegas från Stockholm sedan november 2015 då man även började att flyga från Köpenhamn och London till den amerikanska spelstaden. Men nu kommer beskedet att flyglinjen från Stockholm läggs ned permanent på grund av flygskatten som introducerades den första april i år.

Norwegian har tidigare stängt ner flyglinjer till Las Vegas under sommarhalvåret på grund av hettan i Nevada, men Stockholmslinjen kommer alltså inte att komma tillbaka till hösten igen uppger flygbolaget för Di.

Förutom flyglinjen till Las Vegas kommer troligtvis Stockholm-Oakland också att läggas ned, men den linjen är först tillfälligt nedlagd under vintern. Dessutom flaggar Norwegian för att inrikeslinjen Stockholm-Skellefteå kan komma att avvecklas på grund av flygskatten vilket skulle vara ett hårt slag för Skellefteå Airport som under förra året var Sveriges snabbast växande flygplats.

Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson uppger också för Di att man kommer att flytta kapacitet från Sverige och då främst Arlanda till Oslo Gardermoen och Köpenhamn Kastrup på grund av flygskatten som gör att en flyglinje som redan är på marginalerna ur ett ekonomiskt perspektiv blir ohållbar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.