SAS intresserade av Airbus A321LR

Bildresultat för sas a320neo
SAS beställning på 50 Airbus A320neo, bilden, kan bli konverterad till ett antal större A321LR. (Foto: Pedro Aragão)

SAS VD Rickard Gustafson har under en presentation för organisationen AGM avslöjat att det skandinaviska flygbolaget är intresserade av Airbus A321LR-flygplan för att kunna flyga nya och tunnare långlinjer från Skandinavien.

SAS har beställt mer 50 nya Airbus A320neo från den europeiska flygplanstillverkaren, och SAS VD Rickard Gustafson sade under ett möte med den danska flygorganisationen AGM att man funderar på att byta ut några av A320neo-flygplanen mot A321LR, Long Range, som är större och har tillräckligt lång räckvidd för att flyga till bland annat USA från Europa.

”Vi har flexibiliteten hos Airbus att byta från A320neo till A321neo(LR), men jag kan inte bekräfta att det är möjligt att göra för alla flygplan i beställning. Huvudsyftet med beställningen är att ta emot A320neo, men vi kan byta till A321LR”, tillägger Björn Tibell Head of Investor Relations på SAS.

I samband med en presentation hos AGM berättade Gustafson även att destinationer som Minneapolis/St Paul och Chicago, dit SAS redan idag flyger, är möjliga destinationer i Nordamerika för A321LR. Dessutom är destinationer som Kap Verde, Entebbe i Uganda och Addis Abeba, Dubai, Tehran, Islamabad och Mumbai möjliga för SAS att flyga med A321LR berättade Gustafson.

Airbus A321LR har i Airbus egna konfiguration plats för 206 passagerare och en räckvidd på 7 400 kilometer. Det öppnar upp för flygbolag att starta nya långlinjer som inte har ett tillräckligt underlag för dagens långlinjemaskiner som Airbus A330 och Boeing 777 som har plats för minst 240 passagerare beroende på konfiguration.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.