Ny ägare kikar på Nextjet och besked nära för ny flygtrafik

Bildresultat för nextjet
Nextjet BAe ATP. (Foto: Wikimedia Commons)

Nextjet gick i konkurs i mitten på maj och nu uppger konkursförvaltaren att en seriös köpare kan ta kontroll över bolaget och fortsätta med flygningarna med kort varsel. Samtidigt kommer uppgifter från TT att det under onsdagen kommer att komma besked från Trafikverket om när flygtrafiken på de flygplatser som blev utan upphandlad trafik kan starta. 

Nextjets konkursförvaltare Lars-Henrik Andersson ska enligt Ålands infrastrukturminister Mika Nordberg ha hittat en ”seriös köpare” till Nextjet. Köparen ska kunna ta över bolaget och börja med flygningar med kort varsel.

”En lösning kan vara nära och det finns ett intresse. Jag är försiktigt optimistisk att konkursförvaltaren under nästa vecka kommer att ha ett avtal med en ny seriös spelare”, säger Ålands infrastrukturminister Mika Nordberg.

Samtidigt som de uppgifterna kommer, har TT uppgifter om att Trafikverket under onsdagen kommer ge besked om ny flygtrafik på de flyglinjer som var upphandlade av Trafikverket och flögs av Nextjet.

Enligt TT ska flera flygbolag vara intresserade av linjerna och främst rör det sig om flyglinjerna från Hemavan/Tärnaby, Vilhelmina och Lycksele till Stockholm. Flyglinjerna till Gällivare och Arvidsjaur får däremot vänta på besked på grund av EU-regler och Trafikverket har tidigare sagt att trafiken där tidigast kan komma igång 15 september.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.