SAS-flyg med röklukt säkerhetslandade

Bildresultat för ln-rrh
SAS Boeing 737-800 LN-RRH som har säkerhetslandat på Amsterdam Schiphol under tisdagen efter att röklukt uppstått i kabinen. (Foto: Bene Riobó)

En Boeing 737-800 från SAS genomförde under tisdagsförmiddagen en säkerhetslandning på Amsterdams flygplats, Schiphol, efter att röklukt uppkommit kabinen. 

SAS flygning SK 4743 flög under tisdagsmorgonen med en Boeing 737-800, LN-RRH, på väg från Oslo till Bryssel när röklukt kändes i kabinen. På grund av detta beslutade piloterna att genomföra en säkerhetslandning på Schiphol-flygplatsen utanför Amsterdam och Boeingen landade där två minuter över tio.

Freja Annamatz, presschef på SAS, säger till Aftonbladet att kaptenen har pratat med de 56 passagerare som fanns ombord och att de nu får hjälp med att komma fram till sina destinationer, som huvudsakligen är Bryssel, från Amsterdam.

Flygplanet en Boeing 737-800 med registreringen LN-RRH kommer dock att bli kvar på Schiphol för vidare undersökningar om var röklukten kommer ifrån. Röklukten ska enligt Aftonbladet ha försvunnit i samband med landningen. LN-RRH levererades direkt från Boeing till SAS under år 2009 och har sedan dess flugit hos det skandinaviska flygbolaget.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.