Air Baltic köper 30 nya flygplan

Bildresultat för air baltic cs300
Air Baltic Bombardier CS 300. (Foto: Javier Rodríguez)

30 nya flygplan från Bombardier är resultatet när Air Baltic nu beställer ytterligare fler flygplan. Det kommer dessutom att göra det lettiska flygbolaget till världens näst största operatör av CSeries-flygplan.

Riga-baserade Air Baltic fortsätter sin expansion och nu beställer man ytterligare 30 nya Bombardier CS 300 flygplan och blir med det världens näst största operatör av flygplanstypen. Air Baltic har idag en flotta som uteslutande är Bombardier flygplan, och förutom CS 300 har det lettiska flygbolaget turboprop-flygplanet Dash 8 Q400 flygplan i flottan.

”Med en bränslebesparing på 22 procent spelar flygplanstypen en viktig del i våra försök att hålla ned de operativa kostnaderna. Under 2017 hade vi en enastående tillväxt och visade världen vilka unika egenskaper och komfort som detta flygplanet har”, säger Martin Grauss VD på Air Baltic om beställningen på 30 nya Bombardier CS 300.

Air Baltics första order på CSeries flygplan kom i december 2012 när det lettiska flygbolaget beställde 10 CS 300 med option på ytterligare 10 stycken. De optionerna användes när Air Baltic beställde tre flygplan under 2014 och sju under 2016. Med ytterligare 30 stycken på beställning nu, kommer Air Baltic att ha 50 CS 300 flygplan i fast order samt option på ytterligare 30 stycken.

Det lettiska flygbolaget är Baltikums största flygbolag och flyger på 70 flyglinjer från Riga, Tallinn och Vilnius till destinationer i Skandinavien, Europa, Asien och Mellanöstern. Idag har Air Baltic en flotta som består av elva Boeing 737, åtta Bombardier CS 300 och 12 Bombardier Dash 8 Q400-flygplan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.