Ryanair förbereder för Brexit

Ryanair.b737-800.aftertakeoff.arp
Ryanair Boeing 737-800. (Foto: Adrian Pingstone)

Ryanair förbereder för Brexit och vid slutet av året hoppas det irländska flygbolaget att ha ett brittiskt AOC som ska säkerställa Ryanairs inrikesflygningar i Storbritannien.

Ryanair förbereder för en hård Brexit under nästa år och därför hoppas flygbolaget att ha ett brittiskt AOC, Air Operators Certificate innan året är slut. Det kommer innebära att flygbolaget kan fortsätta att flyga inrikeslinjer i Storbritannien även efter mars 2019.

En hård Brexit kan också komma att innebära att icke EU-ägare av Ryanair kommer att få restriktioner i sina rättigheter till röstning av beslut inom bolaget. Det irländska lågprisflygbolag sade i samband med den fjärde kvartalsrapporten för 2017 att man är oroliga för vad en hård Brexit kan innebära och i ett sådant fall kan brittiska aktieägare potentiellt påverka Ryanairs tillstånd och flygrättigheter skriver ch-aviation.

Ryanair har idag 13 baser i Storbritannien och även den viktigaste basen i bolagets linjenät, Stansted. London-Stansted är idag Ryanairs största och viktigaste bas med flygningar till närmare 150 destinationer, varav Göteborg, Skavsta och Västerås är tre av dem.

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.