Gatetillgång styr Americans tillväxt

Bildresultat för american airlines gate
American Airlines väljer att växa i Dallas och Charlotte. Här American-flygplan på Miami-flygplatsen. (Foto: Prayitno)

American Airlines kommer att koncentrera sin tillväxt av flyglinjer och kapacitet på bolagets två hubbar i Dallas och Charlotte. Anledningen är att gaterna är mycket billigare på de flygplatserna än andra American-hubbar.

American Airlines kommer att styra sin största tillväxt mot två av bolagets hubbar. Det är Dallas Fort Worth och Charlotte Douglas som är de utvalda flygplatserna och detta på grund av att det är mycket billigare gater på de flygplatserna än andra flygplatser där American har en hubb.

”Med Dallas och Charlotte har vi en fantastik möjlighet med billiga gater som passar bra med kapacitet som vi kan sätta in framöver”, säger American Airlines VD Robert Isom till The Dallas Morning Herald.

I april tillkännagav American att man planerar att investera 20 miljoner dollar i att konvertera nio gater för narrowbody-flygplan i Terminal E på Dallas Fort Worth till 15 gater för regionala flygplan. På Charlotte-flygplatsen planerar American att ha sju nya gater till hösten 2019 då expansionen av den flygplatsen är färdig.

I USA är det ofta så att flygbolagen antingen äger eller hyr specifika gater på flygplatserna, och det är ofta en stor begränsning i vilka flyglinjer som ett flygbolag kan flyga. I Europa är det däremot så att flygplatserna äger gaterna och flygbolagen betalar för att använda dem, och med det kan flera flygbolag använda en gate. I USA är det betydligt ovanligare att flera flygbolag använder en och samma gate.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.