Lufthansa: Germanwings blir kvar fram till 2022

Bildresultat för germanwings
Germanwings Airbus A319. (Foto: Wikimedia Commons)

Lufthansa Group har bestämt sig för att behålla sitt tidigare lågprisflygbolag Germanwings som ett separat bolag fram till 2022 trots att bolaget ur ett driftperspektiv är integrerat i Lufthansas andra lågprisflygbolag Eurowings.

Sedan oktober 2017 har Germanwings inte sålt några flygbiljetter utan uteslutande flugit för Lufthansas andra lågprisflygbolag Eurowings. Men trots detta kommer Lufthansa Group inte att integrera bolaget Germanwings i Eurowings förrän tidigast år 2022. Det innebär att Germanwings kommer att ha kvar sitt Air Operators Certificate, AOC, och ha 38 Airbus A319/A320-flygplan på det.

Idag flyger Germanwings med 44 Airbus-flygplan uteslutande på Eurowings-linjer. ch-aviation rapporterar att Germanwings från juli 2022 kommer att flyga med minst tio flygplan på moderbolaget Lufthansas egna linjer. För de anställda i Germanwings kommer detta innebära att de är garanterade fem års kontrakt på samma positioner hos Eurowings i fall Lufthansa Group bestämmer sig för att lägga ned Germanwings innan juni 2022.

Germanwings var tidigare Lufthansas huvudflygbolag och flög ”point-to-point”-trafik i Europa från Tyskland fram till 2015 då det ur ett driftperspektiv integrerades med Eurowings. Under de sista månaderna som Germanwings sålde flygbiljetter kraschade 4U 9525 i Alperna på en flygning mellan Barcelona och Düsseldorf efter att styrmannen medvetet styrt planet in i bergen. Totalt omkom 150 personer i olyckan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.