BRA börjar flyga från Jönköping och Sundsvall-Göteborg på måndag

Amapola Flyg Fokker 50 på Halmstad City Airport som flyger på uppdrag av BRA. (Foto: BRA)

Det blir inledningsvis två avgångar per dag från Jönköping och två från Stockholm Bromma, när BRA på måndag, 28 maj, börjar att flyga på sträckan Jönköping-Stockholm som blev utan flygningar när Nextjet gick i konkurs. Dessutom blir det premiär på Sundsvall-Göteborg för BRA på måndag. 

På mindre än ett dygn efter NextJets konkurs stod det klart att inrikesflygbolaget BRA erbjuder flyg mellan Jönköping och Stockholm . På måndag 28 maj är det premiär på sträckan som ska flygas med två dagliga avgångar måndag till fredag, se tidtabellen längre ned.

”Vi är oerhört glada att vi med så kort varsel kunde hitta en lösning som nu möjliggör flyg till och från Jönköpingsregionen”, säger Christian Clemens som är VD för inrikesflygbolaget BRA.

Jönköping-Bromma kommer att flygas med en Fokker 50 som BRA hyr in från Amapola som idag flyger på BRAs linjer Halmstad-Bromma. Det innebär att Fokker 50:n kommer att flyga Halmstad-Jönköping-Bromma på morgonrotationen och vice versa på kvällsrotationen. Morgonavgången från Stockholm i kombination med eftermiddagsavgången från Jönköping kommer att flygas Bromma-Jönköping-Bromma. Det kommer inte att gå att boka flyga mellan Halmstad och Jönköping.

Efter sommaren blir det en mer långsiktig lösning med fler avgångar och fram till 21 juni trafikerar BRA Jönköping – Bromma blir det alltså en Fokker 50 på linjen. Lösningen är enbart framtagen för att få igång trafiken så snabbt som möjligt skriver BRA i ett pressmeddelande.

Precis som upplägget på Jönköping-Bromma kommer Sundsvall-Göteborg att flygas. Det blir fram till sommaren en nödlösning med en avgång varje vardag med en ATR 72. Efter ett kortare sommaruppehåll kommer man därefter att sätta in fler avgångar på linjen. Flygtiden mellan Sundsvall och Göteborg är beräknad till 1 timma och 35 minuter.

”Vi är inte helt klara med detaljerna kring flygtider och antal platser för flygen efter sommaren, men det blir inom de närmaste veckorna”, avslutar Christian Clemens.

Tidtabell: Jönköping – Bromma, till 21 juni

Avgång Ankomst Mån Tis Ons Tor Fre
JKG-BMA 07:40 8:35 x x x X X
JKG-BMA 15:30 16:25 x x x x X

Tidtabell: Bromma – Jönköping, till 21 juni

Avgång Ankomst Mån Tis Ons Tor Fre
BMA-JKG 8:55 9:50 x x x x
BMA-JKG 14:15 15:10 x
BMA-JKG 16:45 17:40 x x x x x

Tidtabell: Sundsvall– Göteborg, fram till 20 juni

Avresa Ankomst Mån Tis Ons Tor Fre
SDL-GOT 9:40 11:15 x x x x
SDL-GOT 10:00 11:35 x

Tidtabell: Göteborg– Sundsvall, fram till 20 juni

Avresa Ankomst Mån Tis Ons Tor Fre
GOT- SDL 12:30 14:05 x x x X
GOT- SDL 12:50 14:25 X

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.