BRA har Sveriges nöjdaste flygresenärer

BRAs VD Christian Clemens. (Foto: BRA)

Hur nöjda svenskar är med sina transportleverantörer mäts årligen av oberoende undersökningsföretaget Svenskt Kvalitetsindex, SKI. För tredje året i rad har inrikesflygbolaget BRA de allra nöjdaste flygresenärerna.

BRA toppade kundnöjdhetsstatistiken år 2016, 2017 och nu 2018. Punktlighet och service är de två viktigaste faktorerna som gör att resenärer känner sig nöjda tillsammans med information och hjälp när resan inte går som förväntat.

”Detta pris är tillägnat alla kollegor i BRA, de som varje dag möter våra kunder på allra bästa sätt. Det gör mig väldigt stolt. Dessutom gläder dig mig att våra kunder uppskattar vårt hållbarhetsarbete, där vi vill gå i spetsen för omställningen till ett fossilfritt inrikesflyg”, säger Christian Clemens som är vd för BRA.

”Att ta ansvar för en hållbar social och miljömässig utveckling är en allt viktigare fråga bland kunderna. Här sticker Nettbuss båda varumärken ut positivt bland bussbolagen, medan BRA på flygsidan får ett relativt högt betyg”, skriver Johan Parmler, VD för SKI i en kommentar till resultatet.

SKI mäter nöjdhet på en skala mellan 0 och 100. Sett till alla persontransportaktörer i Sverige hamnar Nettbuss/Bus4You i år på första plats med index 79,2. BRA får index 71,4, Norwegian 71,1 och SAS 69,9. På tågsidan får MTR Express som endast trafikerar sträckan Stockholm-Göteborg index 69,6 och SJ index 59,4

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.