Borlänge förlorar flyglinje till Göteborg

Jetstream_AIS
AIS Airlines Jetstream 32. (Foto: AIS Flight Academy)

Borlänge Flygplats tappar flyglinjen till Göteborg efter ett beslut från AIS Airlines att lägga ned linjen som flugits med en till två dagliga avgångar.

Borlänge-Göteborg har under året varit en turbulent linje med inställda avgångar på grund av pilotbrist, och med en trafik som stoppades helt en period på grund av det. Nu har nederländska AIS Airlines som flyger linjen beslutat att sluta flyga Borlänge-Göteborg, och sedan i måndags finns det inga flygningar från Dalarna till Sveriges andra största stad.

AIS Airlines har flugit Borlänge-Göteborg sedan 2015 då man övertog linjen efter Direktflyg. Det nederländska flygbolaget har flugit linjen med två avgångar måndag till torsdag samt en avgång på fredagar med en Jetstream 32 som har plats för 19 passagerare.

Nedläggningen av Borlänge-Göteborg gör att Borlänge Flygplats nu har kvar en reguljär flyglinje. Den flygs av AIS Airlines till Malmö via Örebro med en Jetstream 32. Dessutom har flygplatsen charterflygningar till Gran Canaria, Rhodos, Mallorca och Kreta.

AIS Airlines som är det enda reguljära flygbolaget på Borlänge Flygplats har sin huvudbas på den nederländska flygplatsen i Lelystad utanför Amsterdam och har en flotta som består av sju Jetstream 32-flygplan. Förutom att flyga från Borlänge flyger man också på uppdrag av Flexflight i Sverige på sträckorna Torsby-Hagfors-Stockholm, Sveg-Stockholm samt Åre/Östersund-Umeå. Dessutom trafikerar AIS Airlines en tysk inrikeslinje från Münster/Osnabrück till Stuttgart.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.