Efter Nextjets konkurs – BRA vill ta över flyglinjer

dsc01584_34773184064_o
BRA ATR 72. (Foto: BRA)

Efter Nextjets konkurs tittar BRA nu på att ta över flyglinjer från det konkursade flygbolaget. Två linjer som man vill flyga med trafikstart inom två veckor är Jönköping-Stockholm Bromma och Sundsvall-Göteborg.

BRA sitter just nu i intensiv planering efter Nextjets konkurs för att förhoppningsvis kunna börja flyga reguljärt mellan Jönköping och Bromma, två gånger per dag med start inom de två närmaste veckorna. Planen är att flyga en morgon- och en kvällsavgång per dag från Jönköping, med fler avgångar efter sommaren skriver BRA i ett pressmeddelande.

”Jönköping – Bromma och Sundsvall – Göteborg och två linjer vi beräknar att vi kan flyga med lönsamhet. Vi har Sveriges nöjdaste kunder och vi tror att det kommer att göra att vi kan växa tillsammans med marknaden”, säger Christian Clemens som är vd för flygbolaget BRA.

Samtidigt tittar bolaget även på möjligheter för att kunna börja flyga reguljärt mellan Sundsvall och Göteborg två gånger per dag.

”Vi finns sedan länge i Sundsvall och ser att vi har en stor andel kunder som byter på Bromma för vidare resa till just Göteborg, därför är den linjen väldigt intressant för oss. Vi tror på Sundsvall och det känns därför logiskt att vi tar över direktflygen till Göteborg,” säger Christian Clemens som är VD för flygbolaget BRA.

BRA tittar i nuläget både på lösningar för att flyga med egen flygkapacitet och lösningar som innebär inhyrda flygplan. Vad det blir för flygplanstyp och hur många platser per vecka det innebär för de båda flyglinjerna är dock för tidigt att gå in på. BRA har idag 14 ATR 72 och 12 BAe Avro RJ85/100 i flottan. Dessutom leasar man två Fokker 50 från Amapola Flyg som flyger Trollhättan-Bromma samt utvalda avgångar på Halmstad-Bromma och Visby-Bromma.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.