Datahaveri stoppar flygningar på Arlanda

Bildresultat för arlanda atc
(Foto: Wikimedia Commons)

Just nu är det störningar i flygtrafiken till och från Stockholm Arlanda vilket kan orsaka förseningar. Detta beror på ett tekniskt problem i flygtrafikledningssystemet. Det skriver Swedavia på sin hemsida. Flygtrafiken stoppades under eftermiddagen, men är nu åter igång med begränsad kapacitet.

Flygtrafiken till och från Stockholm Arlanda Airport stoppades under lördagseftermiddagen då ett datahaveri lett till att flygtrafikledningssystemet slutat att fungera. Luftfartsverket, LFV, arbetar på att lösa problemet, och vid 19-tiden på lördagen landar flygplan återigen på Arlanda.

Flygplan startar också, men det är en begränsad kapacitet som gäller med stora förseningar och inställda flygningar under hela lördagskvällen som följd av haveriet. Det är oklart vad som orsakat datahaveriet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.