SAS lanserar höghastighets-wifi

Bildresultat för ln-rrl
En av SAS Boeing 737-800 som har en Wifibox påmonterad. (Foto: Aeroprints)

På SAS kort- och medeldistansflygningar kommer passagerare nu att ha tillgång till ett stabilt, snabbt och kraftfullt internet så att både streaming och arbete ombord sker utan problem.

I onsdags lanserade SAS ett nytt höghastighets-wifi på kort- och medeldistansflygningar till Skandinavien och Europa. SAS nya wifi är den bästa produkten på marknaden: Det är mer stabilt, snabbare och kraftfullare än många av de lösningar som finns i branschen i dag. Det innebär att passagerare ombord på flyget nu kan streama favoritfilmen, använda sociala medier, skicka bilder från flygstolen eller svara mejl ombord.

”Vi har gjort en stor investering som säkerställer att våra kunder får den bästa upplevelsen ombord. Tillsammans med SAS senaste order av nya flygplan stärker det vår konkurrenskraft ytterligare och bidrar till att bibehålla vår starka position på den skandinaviska marknaden” säger Rickard Gustafson, vd och koncernchef för SAS.

SAS wifi är redan installerat på 28 flygplan och i september kommer cirka 40 flygplan ha höghastighets-wifi ombord. Installationen förväntas vara genomförd på majoriteten av alla flygplan under första kvartalet 2020.

SAS nya wifi bygger på ett satellitkommunikationssystem tillhandahållet av Viasat Inc som levererar internet till privatpersoner, myndigheter, försvarsmakter och flygbolag, inklusive Airforce One, Qantas och Jetblue. Så fort planet är i luften, kan passagerarna koppla upp sig och börja streama. Det nya wifi-systemet innebär också en mer effektiv drift.

Resenärer i SAS Plus och medlemsnivåerna Guld och Diamant i Eurobonus har gratis wifi ombord. Men passagerare i SAS Go kommer att få betala 4,90 EUR per flygning för att kunna använda det nya höghastighets wifi:et. För SAS Eurobonus Silvermedlemmar erbjuder SAS gratis wifi under en kampanjperiod från och med maj fram till den 19 augusti.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.