Boeing 737 i flygplanskrasch

Bildresultat för havana airport
Havanas flygplats. (Foto: Wikimedia Commons)

En Boeing 737 från det kubanska flygbolaget Cubana de Aviacion har kraschat klockan 12.08 lokal tid precis efter start på Havannas flygplats utanför Kubas huvudstad.

Under fredagskvällen svensk tid kraschade en Boeing 737 från Cubana de Aviacion strax efter start på Havannas flygplats som är flygbolagets huvudbas. Enligt CNN ska 113 människor befunnits sig ombord flygplanet som skulle genomföra en inrikesflygning till kubanska Holguin. Kubas president Miguel Díaz-Canel befarar många dödsfall enligt Daily Mail. Vittnen säger att det hördes en explosion och att ett eldhav syntes i samband med kraschen.

Uppgifterna går dock isär om vilken version av Boeing 737 som har kraschat. Aftonbladet rapporterar att det är en Boeing 737 från italienska Blue Panorama Airlines som leasat flygplanet till Cubana de Aviacion. Om det rör sig om en Boeing från Blue Panorama är det antingen en B737-300, -400 eller -800 version. Dock skriver CNN att det är en Boeing 737-200 som kraschat. Det är dock en version som Cubana de Aviacion inte har i sin flotta idag.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.