Banunderhåll stänger flygplats i sommar

Bildresultat för tampere airport
(Foto: Khaosaming)

En stor uppgradering av den finska flygplatsen utanför Tammerfors är igång, och det innebär att flygplatsen under sommaren kommer att stänga för all flygtrafik under fyra veckor då start- och landningsbanan ska renoveras.

Den finska flygplatsoperatören Finavia investerar mer än 15 miljoner euro i Tampere-Pirkkala Airport utanför Tammerfors för att flygplatsen ska kunna öka sin kapacitet och förbättra samt förbereda flygplatsen för framtiden. När arbete är färdigt ska flygplatsen kunna ta emot widebody-flygplan som inkluderar Finnairs Airbus A350-900.

”Arbetet påbörjades i april med målet att säkra flygande och en säker flygtrafik samt reducera miljöpåverkan. Flygplatsen blir väl förberedd för både de nuvarande rörelserna och behov i framtiden”, säger Mari Nurminen, flygplatschef på Tampere-Pirkkala Airport.

Det är mellan den 17 juli och 12 augusti som flygplatsen kommer att vara stängd för all flygtrafik då start- och landningsbanan ska få ny beläggning, man ska bygga nya taxivägar och vändplatser samt installera ett nytt LED lampsystem samt installera en uppgraderad ILS, Instrument Landing System.

Idag flyger Finnair till Helsingfors, SAS till Stockholm, Air Baltic till Riga och Ryanair till Bremen och Budapest från Tammerfors. De kommer alltså tvingas att göra ett sommaruppehåll med sina flygningar till och från den finska staden under fyra veckor.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.