ACR-flygledare utbildas i Finland

Bildresultat för air traffic control tower arlanda
(Foto: Brorsson)

ACR har i veckan skrivit avtal med ANS Finland om flygledarutbildning av 10 elever med start i oktober 2018 för att möta det ökande behovet av flygledare.

Stora pensionsavgångar bland flygledare i Sverige och Europa gör att behovet av flygledare ökar och ACR har därför som avsikt att utbilda minst en kull flygledare om 10–12 elever varje år. Rekryteringen inför höstens utbildning hos ANS Finland har nu påbörjats.

”Vi är imponerade av hur proffsiga och transparenta ANS Finland har varit under
upphandlingsprocessen. Vi fick anbud från sex leverantörer och ANS Finland stod sig starkast i vår utvärdering. För ACR är det viktigt att leverantörer förstår vår affär och att vi kan vara med att påverka leveransen”, säger ACR:s vd Wilhelm Wohlfahrt

ANS Finland ägs av finska staten och ansvarar för all lokal flygtrafiktjänst och den överflygande trafiken över Finland. ANS Finland ansvarar även för grund- och vidareutbildningar av flygledare och utbildningen sker i moderna lokaler i närheten av Helsingfors-Vanda flygplats. Bolaget har ca 450 anställda och omsätter ca 80
miljoner euro.

ACR driver flygtrafiktjänst på 15 kommunala och privata flygplatser i Sverige och har påbörjat sin internationella expansion. Företaget har 112 anställda och omsätter ca 150 miljoner SEK. De flygplatser som sedan avregleringen 2010 har upphandlat flygtrafiktjänster av ACR, har enligt ACR själva sänkt sina kostnader med 30 till 50 procent.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s