Ökning för Swedavia i april – trots flygskatt

KRN
Kiruna Airport, en av tio Swedavia-flygplatser i landet. (Foto: Peter Phillips)

Trots en ny flygskatt sedan den första april ökade antalet passagerare på Swedavias tio flygplatser jämfört med samma månad förra året. Totalt reste drygt 3,4 miljoner passagerare till eller ifrån flygplatserna och det är en ökning med två procent sedan april 2017.

Antalet passagerare som flög till eller från Swedavias tio flygplatser under april 2018 var 3 495 000, vilket är en ökning med två procent jämfört med motsvarande period föregående år. Antalet utrikesresenärer ökade med två procent till 2 314 000 medan inrikesresandet var i princip oförändrat.

På Stockholm Arlanda Airport ökade antalet passagerare med tre procent till 2 232 000 passagerare. Göteborg Landvetter Airport ökade i antal passagerare med två procent till 559 000. På de övriga Swedaviaflygplatserna noterades relativt små förändringar i antalet passagerare, med undantag för Malmö Airport där passagerarantalet ökade med fem procent till 187 000 passagerare.

Trots att flygskatten gjort flygresor inom samt till och från Sverige dyrare fortsätter ändå antalet resenärer att öka på landets flygplatser, och så visar även Transportstyrelsens prognoser för året.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.