Airbus fick fena kapad av annat flygplan – fångat på film

Resterna av fenan på den Airbus A321 som blev påkörd av en Airbus A330 på Atatürk-flygplatsen. (Foto: News in Flight)

Sent i söndagseftermiddag fick en Airbus A321 från Turkish Airlines fenan kapad efter att en Airbus A330 kommit för nära de mindre Airbus-flygplanet. Allt fångades på en någorlunda bra film på Istanbuls storflygplats Atatürk.

Det var i söndagseftermiddag som en Airbus A321 från Turkish Airlines parkerat vid Gate 217 på Istanbul Atatürks flygplats efter en flygning från Cypern. Flygplanet stod dock 30 meter från den normala gate-positionen vilket gjorde att när en Airbus A330 från Asiana Airlines taxade förbi kapade Asiana flygplanets vinge A321:ans fena vilket tydligt går att se på det knappa 20 sekunders klippet som finns på olyckan på Youtube.

Förutom att fenan kapades på Turkish Airlines-flygplanet fick A330 från Asiana allvarliga skador på vingspetsen som gjorde att flygningen till Sydkoreas huvudstad, tillika Asianas hubb, Seoul fick ställas in. Efter olyckan sprutade Atatürk-flygplatsen räddningstjänst vatten både på resterna av fenan och vingspetsen på A330:n för att försäkra sig om att ingen brand skulle uppstå.

Det är oklart varför Turkish Airlines-flygplanet stod 30 meter ifrån sin ordinarie parkeringsposition och en undersökning av händelsen ska förhoppningsvis skapa klarhet i vad som gått fel.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.