Positivt i april för SAS

LN-RGN_A320NEO_SAS_(34834451064)
SAS Airbus A320neo.

SAS nya sommarprogram har fått en positiv start och under april reste totalt 2,5 miljoner resenärer med SAS, en ökning med cirka fem procent jämfört med föregående år, dock fortsätter svårigheterna med att fylla flygplanen och kabinfaktorn sjönk i april. Under månaden ökade SAS åter produktionen på mer affärsorienterade linjer samtidigt som nya spännande sommarlinjer introducerades.

Efter påskhelgen anpassade SAS linjenätet efter den ökade efterfrågan på mer affärsorienterade linjer inom framförallt Skandinavien. Det mottogs positivt och antalet resenärer på inrikeslinjerna ökade med 12 procent. Resandet i SAS Business och SAS Plus hade också en positiv utveckling.

Under april lanserade SAS även ett nytt program för små- och medelstora företag, ”SAS For Business”, som ska göra det lättare för företagen att boka biljetter och få rabatt direkt när biljetten köps. Genom SAS For Business kommer kunderna att spara tid, få tillgång till en effektiv översikt av sitt resande samtidigt som de direkt kommer att kunna se effekterna av rabatten.

”Fler väljer att resa med SAS och vårt utökade sommarprogram. Jag glädjer mig dessutom åt att SAS under april utsågs till det flygbolag som ger bäst service till sina kunder i Sverige. Här vill jag passa på att tacka mina fantastiska kollegor, som varje dag gör ett strålande jobb med att ta hand om våra kunder på bästa sätt. Nu ser jag fram emot att vi under våren och sommaren öppnar 27 nya linjer, bland annat till Beirut, Toulon, Verona och Genua”, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Kabinfaktorn fortsätter dock att sjunka för SAS. Under april sjönk kabinfaktorn med tre procentenheter till 72,7 procent jämfört med samma månad förra året. Det beror enligt SAS på att påsken inföll i april i år, och sammantaget är kabinfaktorn för mars och april något högre än de två månaderna förra året skriver flygbolaget i ett pressmeddelande. Den valutajusterade yielden steg med fem procent och PASK ( passagerarintäkter dividerat med erbjudna stolskilometer)  steg med en procent under april 2018 jämfört med april 2017.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.