Nya ägare och ny flyglinje på Skavsta

Bildresultat för skavsta airport
Stockholm Skavsta Flygplats. (Foto: Wikimedia Commons)

Flygplatsgruppen OMERS Infrastructure där Stockholm Skavsta Flygplats ingår har fått nya ägare som heter VINCI Airports och Skavsta har i dagarna också fått en ny flyglinje med Ryanair till Marocko. Det är alltså en hel del nytt på Nyköpings-flygplatsen.

VINCI Airports har kommit överens med OMERS Infrastructure om att köpa Airports Worldwide där Stockholm Skavsta flygplats ingår skriver den svenska flygplatsen i ett pressmeddelande. VINCI Airports är en global utvecklare av flygplatser som idag opererar 36 flygplatser i 7 länder.

”Att bli en del av VINCI Airports ska bli jättespännande”, säger Joakim Lindholm, verksamhetsansvarig för flygplatsdriften på Stockholm Skavsta flygplats. ”VINCI Airports kommer att tillföra erfarenhet och expertis till den utvecklingsresa flygplatsen påbörjat de senaste åren”, säger Lindholm.

Nya ägare är dock inte det enda som är nytt på Skavsta flygplats. I förra veckan tillkännagav Ryanair att de startar en ny flyglinje till marockanska Marrakesh från Stockholm Skavsta. Linjen ska flygas en gång i veckan, på fredagar, med start den andra november i år och ger resenärer möjlighet att upptäcka den spännande nordafrikanska kulturen och det utsökta marockanska köket i Marrakesh. Flygplanstyp på linjen blir som vanligt när det gäller Ryanair, Boeing 737-800 som har plats för 189 passagerare.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.