SAS presenterar sommarmeny

(Foto: SAS)

Med matkonceptet New Nordic by SAS lyfter flygbolaget smakerna ombord till nya höjder. Sommarens meny består av nordiska specialiteter med en twist  gjorda på ekologiska råvaror och fisk och skaldjur som är hållbarhetsmärkta.

För ett år sedan lanserades matkonceptet New Nordic by SAS, där fokus ligger på lokalt producerade råvaror från små kvalitetsproducenter i Norden. Såväl smakerna som måltidernas utseende är anpassade för att möta resenärernas livsstil och krav på kvalitet.

När nu sommarmenyn i New Nordic by SAS presenteras har kockarna tagit tillvara på smakupplevelser som funnits runt oss i Norden länge, men i vissa fall glömts bort och som nu återupptäcks i en modern tappning.

”När vi har planerat sommarmenyerna har vi jobbat tätt tillsammans med lokala leverantörer och producenter i Norden. De små smaksdetaljerna och nyanserna gör ofta hela skillnaden för en maträtt”, säger Alexander Lund, SAS Product Manager Food & Beverage.

Bland rätterna som serveras ombord från och med maj märks en nordisk ceviche där räkor och fänkålsgravad lax spelar huvudrollerna. SAS resenärer kan också njuta av en lättrökt lax med krämig sallad av potatis och morot, svartkål, blomkål och rimmad kål. Den serveras med vinägerrostat bovete och en emulsion på ramslök.

Maten i New Nordic by SAS ingår för passagerare som reser SAS Plus på europeiska flighter över 80 minuter, och kan förbeställas för resenärer som reser SAS Go på europeiska flighter över 120 minuter. Den 27 maj kommer ytterligare nyheter ombord som kommer att finnas tillgängliga i SAS kafékoncept.

Det blir helt enkelt en extra god sommar ombord med SAS, i alla fall om man får tro bolaget själva. 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.