Norwegian leasar trippelsjua & sätter in större flygplan i Skandinavien

Bildresultat för norwegian b787-9
Norwegian Boeing 787-8 Dreamliner. (Foto: Aeroprints)

Det råder återigen flygplansbrist hos Norwegian och därför kommer man att leasa en Boeing 777 från spanska Privilege Style under sommaren på det norska flygbolagets långlinje från Rom. Dessutom byts Boeing 787-8 ut på ett flertal långlinjer till och från Köpenhamn, Oslo och Stockholm till förmån för den större B787-9.

Norwegian expanderar kraftigt på sina långlinjer, men flygplansflottan hänger inte med i samma takt och därför kommer det norska flygbolaget att wet-leasa en Boeing 777-200ER från det spanska flygbolaget Privilege Style under sommaren. Avtalet mellan de båda flygbolagen gäller från 22 maj till 14 september och innebär att Privilege Styles trippelsjua EC-MUA kommer att flyga på Rom Fiumicino-Newark under den tiden.

Sedan tidigare wet-leasar Norwegian också en Boeing 777-200ER från det portugisiska flygbolaget euroAtlantic Airways för att kunna genomföra flygningar mellan Paris Orly och Newark. euroAtlantic kommer att flyga på linjen för Norwegians räkning fram till 16 september.

Förutom att wet-leasa ändrar Norwegian om i långdistansflottan under sommaren då man sätter in den större Boeing 787-9 Dreamliner istället för B787-8 på samtliga långlinjer från Stockholm och på utvalda linjer samt avgångar till och från Köpenhamn och Oslo. Boeing 787-9 flygplan kommer att flyga från Arlanda till och med 31 juli då B 787-8 åter kommer i trafik på Stockholm. Från Köpenhamn kommer B787-9 att ersätta 787-8 på utvalda flygningar till Los Angeles och New York JFK samt alla flygningar till Oakland. Från Oslo kommer den större Dreamlinern att flyga till Bangkok, Fort Lauderdale, New York JFK samt Oakland istället för B787-8.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.