Norwegian flyger direkt till Bilbao

ln-nge_boeing_b-737wl_norwegian_in_unicef_colours_9530582751
Norwegian Boeing 737-800.

Under onsdagen i förra veckan invigdes Norwegians nionde spanska destination från Stockholm Arlanda Airport, Bilbao i kulinariska regionen Baskien.

Vid gate firades med muffins, bandklippning och tal av flygplatsdirektör Peder Grunditz innan det nästintill fullsatta planet var redo för boarding för Norwegians första flygning till Bilbao. Bilbao är Norwegians nioende destination i Spanien från Stockholm Arlanda.

Förutom god mat har Bilbao även profilerat sig som kulturstad och huserar det berömda Guggenheimmuseet som lockar konstälskare från hela världen. Åker du tio mil österut kommer du dessutom till San Sebastian som har hela 16 stjärnor i Guide Michelin. Ett direktflyg till Bilbao innebär också att norra Spanien blir mer tillgänglig för svenska resenärer. Rioja, Navarra, Kantabrien och de historiska kastilianska städerna ligger bara ett par timmars bilresa från den baskiska huvudstaden, det skriver Spanska Turistbyrån.

Norwegians nya linje kommer trafikeras två gånger i veckan med en Boeing 737-800. Förutom Bilbao flyger bolaget även till de spanska destinationerna Barcelona, Madrid, Alicante, Málaga, Gran Canaria, Teneriffa, Fuerteventura och Mallorca.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.