Hit vill flest skåningar flyga inrikes i sommar

Flygplan AVRO RJ 100 3 160229_0
BRA Avro RJ 100. (Foto: BRA)

Förutom till Stockholm är det till Umeå som flest skåningar vill flyga i sommar. Inrikesflygbolaget BRA har sammanställt bokningsläget just nu för juni, juli, augusti från Malmö och Ängelholm/Helsingborg. Det är tydligt att Stockholm är populärt då huvudstaden toppar listan tillsammans med Umeå, Östersund och Sundsvall med flest sommarbokningar.

En svag krona mot utländsk valuta kan få många att fundera ett extra varv kring att stanna hemma i Sverige i sommar. Många väljer att resa vidare inom landet med flygbolaget BRA, med byte på Bromma flygplats och flygbolaget har nu sammanställt var skåningar helst vill flyga i sommar.

”Utöver besök i huvudstaden är det att uppleva Norrland via Umeå eller Östersund som ligger i tiden för många svenskar som sett världen men inte sitt eget avlånga, vackra land”, säger Jim Hofverberg, på BRAs presstjänst.

”Vi hoppas nu att fler ska hitta det smidiga flyget, nu när det är möjligt att flyga med 100 procent biobränsle”, fortsätter Jim.

BRA har två destinationer i Skåne, Malmö och Ängelholm/Helsingborg, och den destination som toppar antalet bokningar är direktlinjerna till Stockholm Bromma. Tvåa är Umeå som är den populäraste transferdestinationen följt av Östersund.

Mest bokat i sommar just nu från Malmö Airport:

  1. Stockholm
  2. Umeå
  3. Östersund
  4. Sundsvall
  5. Visby

Mest bokat i sommar just nu från Ängelholm Helsingborg Airport:

  1. Stockholm
  2. Umeå
  3. Östersund
  4. Visby
  5. Sundsvall

Nyhet för i år är möjligheten för alla att göra flygresan med BRA på 100 % biobränsle, något som väljs vid bokning för enhetspriset 300 kronor per flygsträcka. Enhetspriset motsvarar bränsleåtgången för en passagerare vid en genomsnittlig inrikesresa och BRA tankar biobränslet i efterhand och byter då ut vanligt jet-bränsle mot köpt mängd biobränsle.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.