Airhelp hjälpte 54 passagerare till ersättning från SAS när flyget ställdes in

SAS_B737-600_LN-RPA_Schiphol_6122006
(Foto: Bastiaan)

SAS har gått med på att ersätta 54 passagerare med drygt 140 000 kronor efter att deras flyg ställts in bara 10 minuter före avgång. Passagerarna, som alla arbetade på en norsk skola, skulle ha rest från Oslo Gardermoen till Estlands huvudstad Tallinn under höstlovet 2016.

Den 14 oktober 2016 skulle 54 personer som arbetade på en norsk skola åka till Tallinn från Oslo Gardermoen. Men flygningen ställdes och de 54 passagerarna tvingades i stället åka i fyra olika grupper där flygen mellanlandade i olika länder. Det innebar att gruppen förlorade en heldag i Tallinn samtidigt som många inte fick sitt bagage vid ankomst i Estland.

”Vi fick aldrig någon förklaring till varför flyget ställdes in”, säger skolans bibliotekarie Marianne Bøe Jervell som var en av de drabbade.

Efter resan kontaktade skolans rektor SAS men fick beskedet att det inställda flyget inte innebär någon rätt till ersättning. De drabbade resenärerna nöjde sig dock inte med svaret utan vände sig till Airhelp och dess tjänst för flygkompensation. Tre månader senare avtalade Airhelp med SAS och passagerarna fick därigenom en sammanlagd ersättning på 13 750 euro, motsvarande närmare 142 000 kronor.

”Det är inte ofta som vi får chansen att representera en så pass stor grupp passagerare, så vi är väldigt glada att kunna hjälpa dem. Detta är ett bra exempel på varför du inte ska ge upp även om du nekas kompensation den första gången”, säger Airhelps Sverigechef Andreas Hermansson.

Den här händelsen sätter också ljuset på hur viktigt det är att passagerare kan begära ersättning för ett försenat eller inställt flyg, lång tid efter själva flygningen ägt rum. Tyvärr är detta inte längre möjligt för svenska resenärer tack vare en ny dom i Högsta Domstolen skriver Airhelp i ett pressmeddelande.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.